Archiv roku 2018

mailing-edutour

Jménem společnosti Bohemian Ventures a PEARSON si Vás dovolujeme pozvat na již 3. pokračování Pearson EduTour pod názvem Win-Win Theory (happy teacher, happy student). Konference se uskuteční dne 20. března 2018 v prostorách Pevnosti poznání Olomouc. Brány konference pro Vás budou otevřeny od 9:00. Konference je určena pro všechny učitele anglického jazyka, kteří se chtějí dále vzdělávat a zlepšovat své lektorské schopnosti.

Konference je akreditována Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy (988/2018-2-19).

Kdy?

ÚTERÝ 20.3. 2018, 9:00 - 14:30

Kde?

Pevnost poznání Olomouc,17. listopadu 7, Olomouc

 

 

Konferenční poplatek 280,- CZK (platba předem) zahrnuje:

  • Konferenční tašku obsahující učebnici
  • Občerstvení
  • Certifikát o účasti
  • Možnost výhry v tombole
akreditovanomsmt

 

 

Anotace seminářů:

Teaching Techniques for an Unplugged Classroom (Plenary)

(John Wolf, Pearson)

Versatility pervades all aspects of modern life, from the clothes we wear to the classrooms where we learn. Young people in particular are expected to multi-task, which often means finding the right tool for the job. Foreign languages are no exception, whether teaching or learning: teachers utilize a variety of methods to teach, and learners use any language at their disposal to communicate.

In this session we will look at some materials-light and materials-free techniques for developing lexis. Topics covered include avoiding communication breakdowns, and how exploring the meaning of new language can be achieved in a communicative, learner-centered, and low-tech way. Some fun activities for practicing pronunciation will also be covered.


In Search of Truth

(John Wolf, Pearson)

In several arenas authenticity poses a challenge nowadays, from scientific communities to the media. We are constantly challenged on what is fact and fiction, and in many cases by people we have never met before. Online communities and subcultures are increasingly multicultural, presenting many of us with a variety of insights and perspectives.

For young people the above predicament means first and foremost being a critical thinker, having the ability to navigate across cultures, and possessing the language skills necessary to communicate. In this workshop we will look at how authentic materials can be utilized in to develop foreign languages, and how various forms of authenticity correspond to developing 21st century skills in the classroom. There will be several practical teaching ideas to give participants something tangible to walk away with, and the workshop will feature material from the Pearson course Wider World.


How to become a Maturita super-speaker

(Danka Sekerková, Pearson)

„Yes, yes, well, I err...” and silence. You might be typically hearing such responses from common Czech students who can understand English well but have difficulty when it comes to speaking.  Being obsessed with accuracy, they wouldn´t say a phrase if they weren´t at least 95% sure about its correctness. The best, but not the only, way to prepare your students for Maturita Speaking exam is a lot of practice in a “laboratory” where mistakes are permitted and serve as positive feedback.

In this workshop, you will be introduced to an updated Pearson course book New Maturita Activator, which puts emphasis on systematic Maturita preparation.  We will look not only at authentic Maturita speaking tasks, exam strategies and techniques, but you will also try out several practical speaking activities.


Efektivní výukové nástroje pro učitele – Strategie pro zvýšení úspěšnosti každého žáka

(Miluše Vondráková, EDUkační LABoratoř)

Seminář nabídne pohled na proces učení v kontextu nejnovějších výzkumů z oblasti neurověd o fungování mozku. Učitelé získají praktické náměty, jak reagovat stylem výuky na potřeby různých stylů učení svých žáků, praktické nápady, jak vést skupinovou práci, jak zvládat různé projevy chování a podporovat osobní odpovědnost za proces učení u žáků. Seznámí se s nástroji k rozvoji schopnosti myšlení, k ukotvení studijních dovedností, získají náměty k tomu, jak ozvláštnit výuku a motivovat své žáky k hlubokému učení.

Seminář přispěje k odbornému rozvoji učitelů s důrazem na to, jak učit, spíše než na to, co učit. 


Stereotýpek v nás: Interkulturním vzděláváním a prožitkem k toleranci.

(Blanka Kissová a Lucie Bilderová, Multikulturním centrum Praha)

Seminář je určen pro učitele a učitelky 2. stupně ZŠ, SŠ a gymnázií, kteří mají zájem prohloubit své znalosti, dovednosti a kompetence v oblasti práce se stereotypy.Účastníci se seznámí s tím, jaké role může učitel během výuky zastávat. Diskutovat budou také o tom, co za stereotypy stojí. Velký důraz se klade na práci s hodnotami, které mo­hou učiteli pomoci během složitých situací, kdy dochází k názorovým střetům učitele s žáky nebo mezi žáky navzájem.

 

Lektoři:

John Wolf

John Wolf

I moved to Poland in 2006 from San Diego, California, and have made Wroclaw my home over the past 10 years. For the first part of my teaching career I worked in language schools, teaching mainly younger learners and teenagers, and eventually branched out into other areas of EFL instruction, including exam English, business English, and teacher training. In 2012 I completed an MA in Applied Linguistics, with a focus on teaching English as a Foreign Language. After that, in order to compliment my theoretical knowledge of language acquisition, I undertook the Cambridge Delta in 2015. Professionally I am interested in a technology friendly style of teaching, as well as a materials-light approach. I feel the best way to develop professionally as a teacher is to share ideas and experiment in the classroom, always encouraging learners to take chances with their communication. Currently I work as an international teacher trainer and university lecturer, which provides plenty of opportunities to create and search for new ideas that help my teachers and students achieve their goals in the classroom.


 

Danka foto orezane

Danka Sekerková

Danka studied at Charles University, Faculty of Education, specialisation English and French language and she already started teaching in her second year at the university and now she has 11 years of work experience in teaching English and French. She taught wide variety of courses from preschool children courses to individual and group in-company courses. She worked also as a language auditor for the language school and prepared and presented methodology workshop for fellow teachers. She has recently joint Bohemian Ventures as a methodological consultant and she is eager to share her knowledge and experience with other teachers.

 

 


Miluše Vondráková

 


Miluše Vondráková

Po dlouholetých zkušenostech ve školství působí na pozici hlavní metodičky vzdělávací organizace EDUkační LABoratoř, která podporuje zavádění inovativních forem výuky. Věnuje se metodické, lektorské a publikační činnosti v oblasti profesního a osobnostního rozvoje pedagogů. Jejím heslem je: Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.

 


 

Photo not available11

Blanka Kissová

Blanka Kissová momentálně pracuje jako sociálně vědní výzkumník ve společnosti SocioFactor, s.r.o., dále působí v analytickém týmu Laxus, z.ú. a je lektorkou dílen interkulturního vzdělávání v Multikulturním centru Praha, z.s. Krom toho je studentkou doktorského studia kulturní antropologie na Univerzitě Palackého v Olomouci. Věnuje se antropologii těla a sexuality, problematice marginalizace a čtenářské a informační gramotnosti.

 

 

 


 

Photo not available

Lucie Bilderová

Je koordinátorkou vzdělávacího projektu Uč se a zapoj se v Bosně a Hercegovině v Multikulturním centru Praha, z.s. Ve své profesní kariéře se zaměřuje na oblast vzdělávání, v kontextu předsudků, interkulturního vzdělávání, s důrazem na zapojení migrantů. Je zkušená lektorka, v minulosti lektorovala programy globálního rozvojového vzdělávání, česko-německého porozumění, kofacilitovala školení zaměřené na mentoring a coaching v Nizozemí, Bosně a Hercegovině a Makedonii.

 

 

 

Hlavní partner:

                               Pearson-Logo-logotype-Horizontal

Ostatní partneři:

EDULAB-logo duke FLP
knizatalogo vcelka protravel


Euromedia Group, a.s., divize Ventures Books

Nádražní 762/32, 150 00 Praha 5

Česká republika

Odebírejte naše newslettery a buďte stále v obraze

Jsme přímý distributor těchto nakladatelství:

Pearson