Články

podzimni-soutez-2020-1-2-tridy

 

Upozornění: Z důvodu aktuálního vládního nařízení o zákazu zpěvu jsme přidali navíc jeden úkol, který můžete se svými žáky plnit i v těchto týdnech. 

 Na výběr máte tedy ze dvou úkolů, které můžete se svými žáky plnit. Záleží na Vás, který si vyberete:

 

ÚKOL 1

Nechte děti nakreslit obrázek s halloweenskou nebo vánoční tématikou. Děti mohou obrázek nakreslit ve skupinkách nebo každý sám. Vyberte 5 nejlepších a ty nám za třídu pošlete.

Než se pustíte do kreslení, pusťte si s dětmi písničku a projděte si příslušnou slovní zásobu. Děti pak mohou do obrázku zahrnout některá ze slovíček, která se naučily.

Písničky:

Pro inspiraci přikládáme ukázku obrázků z učebnice Poptropica Starter:

 

christmas halloween

 

 


ÚKOL 2

Naučte se s dětmi anglickou písničku a natočte je na video, jak písničku zpívají. Vytvořte kostýmy, nejrůznější rekvizity nebo kulisy. Můžete děti natočit v parku, ve třídě nebo kdekoliv jinde. Fantazii se meze nekladou. Vítězí to nejoriginálnější zpracování.

 

Zde Vám dáváme pro ukázku písničky z učebnice Poptropica z vydavatelství Pearson. Jinak je ale zcela na Vás, jestli zvolíte písničku z naší ukázky, nebo vyberete písničku dle vlastního výběru.

Ukázky:

  1. Zvuková nahrávkaText písně
  2. Zvuková nahrávka / Text písně
  3. Zvuková nahrávka / Text písně
  4. Zvuková nahrávkaText písně
nota

 

DATUM ODEVZDÁNÍ A PODMÍNKY ODESLÁNÍ

Úkol 1

  • Každý soutěžní příspěvek je nutné zaregistrovat: ZDE
  • Obrázky nám zašlete buď poštou na adresu: Euromedia Group, a.s., divize Ventures Books, Nádražní 896/30, 150 00 Praha 5 nebo je naskenujte/vyfoťte a soubory nám zašlete na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
  • Váš odesílaný e-mail se musí shodovat s e-mailem vyplněným v soutěžním registračním formuláři. V opačném případě nebude možné plakát do soutěže zařadit.
  • Soutěž probíhá od 23.9. 2020 a poslední termín odevzdání je půlnoc, v pondělí 30.11. 2020. Platí pro odeslání videa i odeslání registračního formuláře.

Pokud je soubor pro Váš e-mail moc velký:

  • Příspěvek nahrajte na stránku www.uschovna.cz (návod pro vložení videa ZDE). Váš e-mail se musí shodovat s e-mailem vyplněným v soutěžním registračním formuláři. V opačném případě nebude možné plakát do soutěže zařadit. V e-mailu příjemce vyplňte naši e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

 

Úkol 2

  • Každý soutěžní příspěvek je nutné zaregistrovat: ZDE
  • Video nahrajte na stránku www.uschovna.cz (návod pro vložení videa ZDE). Váš e-mail se musí shodovat s e-mailem vyplněným v soutěžním registračním formuláři. V opačném případě nebude možné video do soutěže zařadit. V e-mailu příjemce vyplňte naši e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
  • Soutěž probíhá od 23.9. 2020 a poslední termín odevzdání je půlnoc, v pondělí 30.11. 2020. Platí pro odeslání videa i odeslání registračního formuláře.

 

VÝSLEDKY

Výsledky budou oznámeny výhercům během druhého týdne v prosinci 2020, prostřednictvím e-mailu.

  

VÝHRA

1. místo – 15 x Pearson readers (dle zvolené úrovně v přihlašovacím formuláři), 3x hra v AJ

2. místo – 10 x Pearson readers (dle zvolené úrovně v přihlašovacím formuláři), 2x hra v AJ

3. místo – 5 x Pearson readers (dle zvolené úrovně v přihlašovacím formuláři), 1x hra v AJ

Vymyslete a navrhněte vlastní technologii, která by lidem usnadňovala či zlepšovala život. Může to být jakýkoliv vynález, který studenti buď nakreslí na papír nebo vyrobí. Nakreslený či vyrobený model žáci natočí na video, ve kterém ho představí a popíší jeho funkce. Moderními technologiemi se zabývá také kapitola v učebnici pro střední školu High Note, která je novinkou letošního roku vydavatelství Pearson.

Euromedia Group, a.s., divize Ventures Books

Nádražní 762/32, 150 00 Praha 5

Česká republika

Odebírejte naše newslettery a buďte stále v obraze

Jsme přímý distributor těchto nakladatelství:

Pearson